Na Večeri folklora u Dubravi 22. studenog sudjeluje deset KUD-ova iz naše i susjednih županija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Dubravi će se po treći put  22. studenog s početkom u 17,30 sati održati susreti folklornih skupina kulturno-umjetničkih društava i udruga iz raznih mjesta naše županije i susjednih županija. Župa Dubrave 21. studenog slavi blagdan Gospe od zdravlja. Uz duhovno slavlje i ove godine će organizirati kulturno-zabavni program tradicijske kulture. Osim KUD-a Dubrava kao organizatora i domaćina pozvani su svi sudjelovati i nastupati kulturno-umjetnička društva iz raznih mjesta, čije su kreacije izraz običaja, pjevanja, plesa i čuvanja tradicije pojedinih područja.

Njihovo plesanje-igranje, izražajno pjevanje i sviranje, uz bogate živopisne izvorne narodne nošnje, glavna su karakteristika svih folklornih skupina s kojima surađujemo. Ove godine sudjelovat će takvih deset društava, Sveti Ilija Kljaci iz Kljaka, Dinara iz Kijeva, Bedem iz Grebaštice, Zvona Zagore iz Mirlović Zagore, Primorski Dolac iz Primorskog Dolca, Branimir iz Benkovca, Etno udruga Petrovo polje iz Ružića, Miljevci iz Miljevaca i Salona iz Solina.

Svoje izvorne stihove će kazivati pjesnikinja Branka Rupić.

-Želja nam je da ovom priredbom potaknemo mlađe naraštaje da razmišljaju o ljepoti i bogatstvu narodnog stvaralaštva – pozivaju iz KUD-a Dubrava.

2011. godine se prvi put okupilo mnoštvo štovatelja tradicijske kulture i u takvom momentu došlo je do izražaja veličina narodnog blaga. Ovo okupljanje bilo je motiv za osnivanje KUD-a ‘Dubrava kod Šibenika’, a s ciljem da otrgne od zaborava našu pismu i običaje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.