'Moj slučaj'

Na pozornici šibenskog HNK Boris Svrtan izveo monodramu o životu Vlade GotovcaFoto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u subotu je odigrana monodrama ‘Moj slučaj’, predstava o životu i djelu Vlade Gotovca.

Monodrama je pisana prema Gotovčevim izvornim tekstovima i svjedočanstvima, koje je izabrao i priredio Čedo Prica. Tekst je dramatizirao, a predstavu režirao i u njoj glumio poznati zagrebački redatelj i glumac Boris Svrtan.

05.12.2020., Sibenik – Na pozornici Hrvatskog narodnog kazalista Boris Svrtan odigrao je monodramu koju je sam dramatizirao i rezirao “Moj slucaj”, predstavu o zivotu i djelu Vlade Gotovca. Monodrama je pisana prema Gotovcevim izvornim tekstovima i svjedocanstvima, koje je izabrao i priredio Cedo Prica.
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predstava ‘Moj slučaj’, već je igrana na šibenskim kazališnim daskama, no kako se upravo ovih dana navršava 20 godina od smrti velikog hrvatskog pjesnika, filozofa i političara Vlade Gotovca (rođen u Imotskom, 18. rujna 1930. – preminuo u Rimu, 7. prosinca 2000.), to je  bila sjajna prilika da na svojevrstan način ponovno oživi sjećanje na život i djelo ovog velikog stvaraoca i humanista.

Zbog epidemioloških mjera na predstavama u HNK u Šibeniku moglo je prisustvovati samo 48 gledatelja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: