Provjerite što se nudi

Muzej grada Šibenika za ovogodišnju Noć Muzeja priprema bogat program

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muzej grada Šibenika pripremio je bogati program za ovogodišnju Noć muzeja.

U petak, 28. siječnja od 17 do 18.30 sati u Atriju Muzeja bit će održana radionica ‘Upoznaj Muzej’ namijenjena učenicima razredne nastave, ali i njihovim roditeljima da uz rješavanje zagonetki upoznaju stalni postav našeg i njihovog Muzeja.

Također, na rasporedu je i Periplus – igra za sve uzraste kroz koju djeca upoznaju pomorstvo, ali i značajne događaje naše županije. Ako pak djeca samo vole crtati tu je i likovni kutak za male umjetnike.

Od 18 do 1 sat ujutro uz slobodan ulaz možete razgledati stalni postav Muzeja uz poštivanje epidemioloških mjera u Atriju, a u dvorani za povremene izložbe izložbu ‘Marija Višić Guina– donacija’.

Pripremili su i online događanja pa tako od 17 do 24 sati možete birati što želite.

U 17 sati Ana Bilić čitat će Priče povjesnice za djecu, a u 18 sati popratite razgovor s umjetnicom Marijom Višić Guinom.

U Noći muzeja otvaramo virtualnu izložbu Crtice iz kriznih vremena koja kroz eksponate iz Muzeja grada Šibenika priča priču o kriznim vremenima od prapovijesti do modernog doba.U tijeku je online natječaj Budi slika iz šibenskog muzeja – cilj izazova je rekonstruirati sliku po izboru iz naše fotogalerije koju smo pripremili, i to predmetima iz vlastitog doma. Pristigle radove ćemo prikazati u Noći muzeja na našoj Facebook stranici, a najbolje i nagraditi – poručuju iz Muzeja.

Posjetiteljima njihove Facebook stranicena raspolaganju su virtualne šetnje stalnim postavom Muzeja grada Šibenika, te izložbama Muzejski plakat / Izbor iz fonda Muzeja grada Šibenika i Arma – izbor oružja iz fundusa Muzeja grada Šibenika, kao i vodstvo kroz stalni postav za osobe s oštećenim sluhom.

Na Facebook stranici Muzeja dostupni su i razni albumi s muzejskom tematikom i prilozi iz TV emisije Iz riznice Muzeja grada Šibenika.

U Noći muzeja ćete izdanja šibenskog muzeja moći kupiti po povoljnim cijenama.

Više informacija saznajte na www.muzej-sibenik.hr, i na Facebook stranicama muzeja, gdje ćete uz Facebook Photo Studio 82 i Youtube kanal Photo Studio 82 sve moći pratiti uživo.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: