Krenulo se u realizaciju obilježavanja 950. obljetnica imenovanja Šibenika gradom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prije gotovo dva mjeseca, predsjednik Gradskog vijeća Šibenika, Ivica Poljičak iskoristio je svečanu dodjelu Nagrada i Priznanja grada Šibenika da pozove sve mjerodavne gradske institucije,  odgovorne pojedince i ‘obične’ građane da se krene s pripremama programa kojim bi se 2016. godine obilježila 950. obljetnica da se Šibenik prvi put naziva gradom i to u pisanom obliku, odnosno u dokumentu hrvatskog kralja Petra Krešimira IV., čije ime, uostalom, nosi.

Provjerili smo jesu li njegove riječi ostale visiti u zraku ili su, u međuvremenu, poduzeti konkretni koraci u smjeru pripreme  programa kojim bi se obilježila tvrdnja kojom se volimo hvaliti da je Šibenik prvi hrvatski samorodni grad.

-Napravljen je prvi nacrt i predloženo je da se u proračun Grada uvrsti stavka za program. Pripremne radnje trebale bi krenuti na prijelazu godine, odnosno s prosinca na siječanj. Treba uključiti što više pojedinaca, institucija. A potrebno je napraviti i plan medijskih aktivnosti kojim će se sve pratiti, čime će se informirati javnost o događanjima i da se ista uključi – kratko nam je kazao Poljičak.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.