'Priče za Vinka'

Književnica za djecu Ana Bilić objavila novu knjigu: ‘Priče koje sam pričala sinu prije spavanja’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Književnica za djecu Ana Bilić upravo je objavila novu knjigu pod nazivom Priče za Vinka. Riječ je o zbirci 40 priča, koje je autorica prije spavanja pričala svom sinu Vinku te ih je odlučila uobličiti u književnom obliku.

Priče su prema sličnoj tematici podijeljene u četiri poglavlja i to na Priče iz svemira/nemira, Priče same o sebi, Priče iz bajki i Priče o svemu i svačemu.

Ilustracije je napravio Matej Raič, a pogovor za knjigu je napisala Jelena Alfirević, sa Sveučilišta u Zadru, dok je za tisak zaslužna tiskara Printera iz Svete Nedelje.

Priče za Vinka, Anina su sedma objavljena knjiga za djecu. Do sada je objavila redom priče Tajna bakinog tavana, Vitezovi rata, Čuvar blaga, Vilinske priče, Na kraju svijeta i Obećanje kapetana Strašnog, a u produkciji Radio Šibenika objavila je i CD s dječjim pričama pod nazivom Vilinske priče.

Inače, Ana Bilić dobitnica je i Plakete Grada Vodica za doprinos kulturi i književnom izričaju 2017. godine, a u 2018. godine nominirana je za književnu nagradu ‘Krešimir Šego’, koja se dodjeljuje najuspješnijem autoru odnosno piscu za mlade.


Pratite nas i na društvenim mrežama: