Knjiga šibenskog novinara Antonia Barišića nominirana za nagradu Kiklop!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Knjiga ‘Srest ćemo se opet’ dugogodišnjeg novinara HTV-a, Šibenčanina Antonija Barišića nominirana je za ovogodišnju nagradu Kiklop. Barišić je nominiran u kategoriji ‘Debitantska knjiga godine’ uz knjige ‘Duhovi’ autorice Ive Ušćumlić Gretić te ‘Esekerski capriccio’ Željke Živković. Kako nam je kazao, nominacija za nagradu Kiklop ugodno ga je iznenadila, a za nominaciju je doznao od kolegice iz Splita.

-Jako mi je drago, ovaj uspjeh stvarno nisam očekivao, a posebno mi je drago jer je izdavač predložio moj roman – poručio je Barišić.

‘Srest ćemo se opet’ prvi je roman Antonija Barišića koji govori o dvojici prijatelja iz Šibenika različite nacionalnosti koje rat odvodi na suprotne strane.

‘Nije postaojao neki poseban povod i razlog zašto sam se bavio tom temom. Valjda je u mojoj podsvjesti to predugo stajalo i godinam se taložilo pa je na neki način moralo izaći – kaže Antonio koji već sprema i drugi roman.

‘Drugi roman je još uvijek u fazi nastajanja, a o njemu vam mogu reći samo da će sadržavati djelove krimića i, kako sam zacrtao u svojoj glavi, sve što budem pisao događat će se u Šibeniku pa se tako i radnja ovog romana događa u našem gradu – kaže Antonio s kojim ćemo nestrpljivo čekati 15. prosinca i  proglašenje pobjednika za najboljeg književnog debitanta.

Kiklop 2013. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. rujna 2012. do 30. rujna 2013. godine namijenjenih prvenstveno knjižarskoj prodaji.


Pratite nas i na društvenim mrežama: