I ŠTO SAD: Dječja književnica šibenskih korijena, Sanja Pilić izdala novi roman

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sanja Pilić, dječja književnica šibenskih korijena, ima novi roman – I što sad?, namijenjen je dobnom uzrastu od 5. do 8 razreda osnovne škole.

Kao i dosad u svojim romanima, autorica je i u svojoj novoj knjizi obradila aktualne teme s kojima se djeca sve češće susreću, te se tako lako mogu poistovjetiti s likovima i pronaći utjehu u činjenici da se i drugi vršnjaci (ma koliko fikcionalni) susreću sa sličnim životnim izazovima.

Junakinja Sanjina novog romana djevojčica je Dora koja završava osmi razred i u čijem se životu događaju brojne promjene: njezina mama mijenja zaposlenje, Dora je zbunjena osjećajima koje gaji prema dvojici dječaka, smiješi joj se filmska karijera, a sve se to događa na kraju školske godine…  A što će se na kraju dogoditi, saznat ćete kad pročitate knjigu!

I_STO_SAD-web

Sanja Pilić najčitanija je naša dječja književnica. O njenoj popularnosti među djecom i mladima dovoljno govori činjenica da joj se naslovi godinama nalaze na popisu najposuđivanijih knjiga u knjižnicama.

Autorica je velikog broja naslova i slikovnica, od kojih su neki ušli i u obaveznu lektiru za djecu i mlade. Dobitnica je više prestižnih nagrada poput Nagrade „Grigor Vitez“, Nagrade „Ivana Brlić Mažuranić“,  Nagrade „Kiklop“, Diplome časne liste IBBY-ja i mnogih drugih.

Sanja Pilić profilirala se kao književnica koja piše za razne uzraste – od onih koji još ne znaju čitati, preko onih koji vježbaju čitanje, do naprednijih čitatelja do 15 godina starosti.Iako obično svake godine izda novi roman, ovo je prvi put da je stanka između objavljivanja potrajala dvije godine.

Zadnji roman izdan prije ovog bila je velika uspješnica pod naslovom Vidimo se fejsu!, dok je u međuvremenu objavila i zbirku priča Baš sam hepi!, slikovnice iz serijala priča o Maši (Maša i klaun te Maša i bajke) te strip-izdanje Kiki i ostali.

I što sad? roman je uz koji će se dijete zabaviti, ali i naučiti kako je važno biti uporan i optimističan.


Pratite nas i na društvenim mrežama: