Vojislav Šešelj danas stiže u Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što mu je u prošli četvrtak odobrena privremena sloboda, Vojislav Šešelj danas bi trebao stići u Beograd.

“Šešelj će najvjerojatnije doći zrakoplovom koji polijeće iz Amsterdama u 10.40”, kazao je ministar Rasim Ljajić i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Tribunalom.

Stranka SRS organizirat će susret dobrodošlice u subotu u 12 sati na Trgu republike. Susret je policiji prijavljen još prije pet dana, piše Blic.

“Pomaže Bog i dobro došao u Srbiji”, prve su riječi koje će mu uputiti zamjenik predsjednika SRS-a Nemanja Šarković. Dodao je da “nije vrijeme ni za kakve poruke”.

Haaški sud odlučio je u četvrtak privremeno pustiti optuženika Vojislava Šešelja na slobodu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Šešelj ima rak debelog crijeva koji se proširio na jetru. Sud je ocijenio da bi privremeno puštanje na slobodu omogućilo okrivljeniku skrb u najprimjerenijom okruženju.

Vojislav Šešelj je u pritvorskoj jedinici Haaškog tribunala boravio dulje od 11 i pol godina, počevši od 24. veljače 2003. godine.

Sudi mu se za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, BiH, ali i za djela počinjena u Vojvodini od 1991. do 1993. godine.

IZVOR: index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.