Venezuela ostala bez WC papira

ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kronična nestašica toaletnog papira je prisilila vladu u Venezueli da pošalje vojne odrede u tvornicu kako bi osigurala da papir bude ravnopravno dostupan svima.

Ova južnoamerička zemlja trenutno pati od nestašice potrošačkih dobara zbog galopirajuće inflacije i teških uvjeta trgovine.

Predsjednik Nicolas Maduro je stoga naredio državnim službenicima zaduženima za reguliranje cijena da naprave inspekciju nad proizvodnim pogonima u tvornicama u Caracasu da bi nadgledali proces produkcije i distribucije toaletnog papira, prije nego kontrolu nad tim pogonima preuzmu jedinice Narodne garde.

Predsjednik Maduro je nakon dolaska na vlast u travnju srezao povlastice uvoznicima, kreirajući pritom nestašice potrošnih dobara, uključujući toaletni papir i maslac.
Kritičari venezuelanske vlasti kažu da nestašica proizvoda u trgovinama u rasponu od papirnatih maramica do mlijeka pokazuje da rigidna kontrola cijena koju provodi socijalistička vlada ne donosi pozitivne rezultate.

Madurov prethodnik i mentor Hugo Chavez je nacionalizirao više od 1.000 kompanija i podružnica velikih svjetskih tvrtki.

Godišnja inflacija u Venezueli se prošlog mjeseca popela na 45.4 posto. U srpnju je bila na 42.6 posto, dok je indeks nestašice proizvoda na policama trgovina dosegnuo 20 posto.

IZVOR: Jutarnji list


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.