Ministar uputio sućut obitelji

Od zadobivenih ozljeda preminuo 27-godišnji hrvatski vojnik u AfganistanuFoto: MORH
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vojnik (27), pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, preminuo je danas oko podneva od teških ozljeda opasnih po život zadobivenih rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Riječ je o J.B., rođenom 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Pripadniku je nakon stradavanja pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine ozljeda pripadnik Hrvatske vojske u bolnici je preminuo.

Podsjetimo, rano jutros dogodio se napad na vozilo hrvatske vojske u Kabulu, u kojem je ozlijeđeno tri hrvatska vojnika. Jedan od njih zadobio je teške ozljede glave, dok su druga dvojica zadobili prijelome, ali nisu bili u životnoj opasnosti.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje, oštro osuđuju napad i ovaj nesretni događaj. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske i uputio sućut obitelji.

‘U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru’, piše u pismu ministra Damira Krstičevića.

Hrvatski vojnici napadnuti u Afganistanu: ‘Trojica su teško ozlijeđena, jedan se nalazi u životnoj opasnosti’


Pratite nas i na društvenim mrežama: