Merkel: ‘Stvar nam se otela kontroli, moramo pooštrit mjere’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Njemačka kancelarka Angela Merkel založila se, tijekom sastanka vodstva Kršćansko-demokratske unije (CDU), za mogućnost potpune zabrane putovanja u cilju smanjenja broja novozaraženih, javljaju u utorak njemački mediji.

– Nama se stvar otima kontroli. Moramo pooštriti mjere inače ćemo za 14 dana opet biti tamo gdje smo bili. Zar ne možemo zabraniti putovanja – rekla je Angela Merkel tijekom video-konferencije s čelnim CDU političarima saveznih pokrajina, prenosi dnevnik „Bild“ pozivajući se na sudionike sastanka.

Ona je ukazala na to da je tijekom božićnih praznika dnevno 50.000 Nijemaca putovalo na Kanarske otoke i Maldive, piše Poslovni dnevnik.

– Trebali bismo zračni promet tako prorijediti da se više ne može nikuda – rekla je Merkel prema iskazima sudionika sastanka te je istodobno spomenula i mogućnost zatvaranja granica, kao što je to bio slučaj na proljeće.

Ona je na istom sastanku dovela u pitanja ublažavanje strogih mjera zatvaranja nakon sredine veljače. Kao razlog i dalje teškoj situaciji, unatoč padu broja novozaraženih, Merkel je navela pojavu novog mutirajućeg koronavirusa koji se širi mnogo većom brzinom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: