Europska komisija daruje 18-godišnjacima 12 tisuća besplatnih voznih karata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Europska komisija u četvrtak je ponudila dodatnih 12 tisuća besplatnih voznih karata 18-godišnjacima koji sljedećeg ljeta žele putovati Europom.

Vozne karte u pravilu su namijenjene za putovanje željeznicom, ali kako bi se osigurao što širi pristup diljem Europe, sudionici će moći putovati i alternativnim prijevoznim sredstvima kao što su trajekti, autobusi ili, u iznimnim situacijama i prema potrebi, zrakoplovi.

Drugi krug inicijative DiscoverEU otvoren je u četvrtak i traje do 11. prosinca, do kada se mladi od 18 godina mogu prijaviti za putne karte s kojima će sljedeće ljeto moći putovati Starim kontinentom.

Natječaj je otvoren 18-godišnjim građanima EU-a rođenima između 1. siječnja 2000. i 31. prosinca 2000. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti preko Europskog portala za mlade, na kojem će se morati registrirati i navesti kamo planiraju putovati.

Sudionici će se birati na temelju odgovora na pet pitanja na temu europske kulture i raznolikosti, inicijativa EU-a za mlade i predstojećih izbora za Europski parlament te na jedno dodatno pitanje otvorenog tipa na temu povezanu s drugim krugom inicijative DiscoverEU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: