Eksplozija potresla Manhattan, 29 ranjenih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Njujorški gradonačelnik izjavio je kako eksplozija koja se dogodila na Manhattanu, u kojoj je ozlijeđeno dvadesetak ljudi, “nema veze s terorizmom”.

Čini se da je eksplozija u njujorškom kvartu Chelsea bila “namjeran akt”, no nema “nikakvih dokaza o povezanosti s terorizmom”, kazao je gradonačelnik Bill de Blasio na tiskovnoj konferenciji.

U eksploziji je ranjeno 29 ljudi, no u ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da ima veze s terorizmom, objavili su i drugi dužnosnici. Među ranjenima se samo jedna osoba nalazi u ozbiljnom stanju.

Od 29 ozlijeđenih njih je 24-ero odvedeno u bolnice s ozljedama koje je izazvalo staklo ili metal, kazao je čelnik vatrogasaca Daniel Nigro.

Po riječima gradonačelnika trenutno se ne čini da ova eksplozija ima veze s eksplozijom bombe u kanti za smeće u New Yerseyu na humanitarnoj utrci veterana, u kojoj nije bilo ozlijeđenih.

Eksplozija koja je potresla područje Chelsea na Manhattanu natjerala je nadležne službe da u velikom broju zaposjednu jedno od najživahnijih područja grada u toplu subotnju večer. Prema policijskim izvorima, prvi nalazi istrage pokazuju da se eksplozija dogodila u kontejneru, no uzrok je još uvijek nepoznat. Čelnik njujorške specijalne policijske postrojbe naveo je na Twitteru da je “možda locirano i drugo eksplozivno sredstvo” u istom području.

Drugi dužnosnik pod uvjetom anonimnosti kazao je za Reuters da istraga razmatra mogućnost da je eksploziju slučajno izazvao eksploziv koji se koristi prilikom gradnje.

CNN je pak javio, pozivajući se na svoje policijske izvore, kako se vjeruje da je eksploziju izazvalo improvizirano eksplozivno sredstvo.

O eksploziji je izviješten i američki predsjednik Barack Obama, priopćio je dužnosnik Bijele kuće dodavši da će predsjednik biti dodatno izviješten kada daljnje informacije budu na raspolaganju.

Izvor: Index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.