Ne idite na put ne morate li

Zimski uvjeti na cestama: Kamioni ne mogu u Dalmaciju ni iz njeFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog vjetra u priobalju i zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto. Obavezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, javlja Hrvatski autoklub, pozivajući putnike da, ako ne moraju, ne kreću na put

Dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Sv. Rok zatvorena je za 1. skupinu vozila (otvorena samo za osobna vozila) zbog olujne bure čiji udari prelaze jačinu iznad 80 kilometara. IZ Hrvatskog autokluba mole korisnike za dodatan oprez.

Snijeg koji pada u većini kopnenih krajeva stvara probleme u prometu. Najviše snijega ima u Lici i Gorskom kotaru, a u priobalju poteškoće stvara bura. Problemi su i u pomorskom prometu.

U prekidu su trajektne linije Sobra-Prapratno i Lopar-Valbiska, brodska linija Mali Lošinj-Susak-Unije, te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Korčula-Hvar-Split, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split.

Trenutno je najgore kroz Gorski kotar, nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače, obzirom na buru i obzirom na snijeg. Svi koji mogu preporuka je da odgode putovanje, oni koji moraju na put obavezno neka imaju zimsku opremu – poručili su iz HAK-a.


Pratite nas i na društvenim mrežama: