‘Wings for life’: Humanitarna utrka u kojoj sudjeluje i šibenska Aurora opet okuplja trkače humanitarce

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga ‘Aurora’ Šibenik već drugu godinu zaredom sudjeluje u svjetskoj humanitarnoj utrci ‘Wings for life’ čiji je cilj učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Utrka će se, kao i proteklih godina, održati u Zadru, a ove godine najavljena je za 5. svibnja.

– Trčimo zajedno za one koji ne mogu u ovom svjetskom događaju koji je jedinstvena prilika za širenje pozitivne energije, zabave, nesebičnosti i pomicanje vlastitih granica – poručili su članovi Aurore na Facebook stranici.

Podsjetimo, riječ je o svjetskoj utrci koja se održava na nekoliko lokacija diljem svijeta pa tako svi trkači započinju utrku u isto vrijeme. Prikupljen novac od svih startnina, kroz tu humanitarnu kampanju, bit će namijenjen za istraživačke projekte leđne moždine i kliničke studije na renomiranim sveučilištima i institutima diljem svijeta.

– Početnik si u trčanju? Wings for Life World Run utrka idealna je za svakoga jer umjesto da trčiš prema udaljenom cilju, ti ga sam postavljaš u skladu sa svojim mogućnostima. Pola sata nakon početka utrke kreće ‘presretačko vozilo- pokretna ciljna linija utrke. Presretačko vozilo sustiže trkače na stazi, postepeno ubrzavajući dok ne prestigne i posljednjeg trkača. Prvi trkači koje presretačko vozilo prestigne nakon nekoliko kilometara prvi su koji slave svoj uspjeh, dok su posljednji prestignuti trkač i trkačica ujedno i globalni pobjednici – detaljnije o utrci piše wingsforlifeworldrun.

Svi zainteresirani trkači, članovi i humanitarci mogu se početi prijavljivati putem stranice wingsforlife.

(FOTO: Arhiva/Wingsforlifeworldrun)


Pratite nas i na društvenim mrežama: