VOZAČI, OPREZ: Na autocesti A1 prevrnuo se brod, stvaraju se kilometarske kolone

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog prevrnutog broda na autocesti A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, na 235. km (vijadukt Baričevići) u smjeru Splita vozi se suženim kolnikom, otežano, uz ograničenje brzine od 40km/h i u koloni od oko 1 km.

Promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita se propušta. Zbog pojačanog izlaza vozila, na čvoru Sveti Rok u smjeru Splita kolona je oko 2-3 km.

Moguć je i obilazak državnim cestama DC50 i DC54 od čvora Sveti Rok preko Gračaca i Zatona Obrovačkog do čvora Maslenica te od čvora Gornja Ploča državnom cestom DC522 prema Udbini i dalje prema Gračacu.

Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3), prije motela Plitvice (15. km +500), između čvorova Jankomir i Lučko, u smjeru istoka vozi se usporeno, u kraćoj koloni.

Pojačan je promet na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smjera, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smjeru Rijeke, na autocesti A7 kod čvora Matulji i na cestama u Istri.

Na GP Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km. Na naplati Lučko, na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 2,5 km. Pojačan je promet i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja. Na naplati Demerje nema čekanja.

Pojačan je promet i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu, otoku Krku, na Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa prema otocima.

Na naplati Lučko moguća su čekanja na ulazu prema Karlovcu. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila, osobito tijekom vožnje u koloni. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj Hrvatskoj.

Izvor: Index.hr    foto: ilustracija


Pratite nas i na društvenim mrežama: