Plan za sutra

Vlada objavila detalje početka cijepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vlada je objavila priopćenje u kojem je otkrila plan za sutrašni početak cjepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

‘Nakon što je danas u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, 27., 28. i 29. prosinca 2020. započinje distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama. U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati ,,Europski dani cijepljenja”, kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča pandemija koronavirusa. Cjepivo će biti besplatno za sve, a građani će se moći cijepiti na dobrovoljnoj osnovi.

U nedjelju, ponedjeljak i utorak prva cijepljenja organizirat će se u domovima za starije i nemoćne osobe te u zdravstvenim ustanovama. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih – starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Prva osoba koja će se u Hrvatskoj cijepiti protiv bolesti COVID-19 bit će štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka, (Drenovačka ulica 30, Zagreb), u nedjelju 27. prosinca, u 10.00 sati. Cijepljenju će prisustvovati predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Potom će predsjednik Vlade, zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i dr. Alemkom Markotić, u 11.00 sati posjetiti Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.

Ministar zdravstva Vili Beroš, zajedno s dr. Ivicom Lukšićem, u 13.00 sati posjetit će KB Dubravu, gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici’, stoji u priopćenju Vlade, a prenosi RTL. 


Pratite nas i na društvenim mrežama: