UŽASNI PODACI: 70 posto mladića pozitivno na spolne bolesti!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prema podacima Savjetovališta za mlade o spolnom i reproduktivnom zdravlju u Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, djevojke čak tri godine čekaju na prvi ginekološki pregled, dok je gotovo 70 posto mladića pozitivno na neku spolno prenosivu infekciju.

Kako piše Večernji list, mlade Zagrepčanke na prvi ginekološki pregled nakon prvog spolnog odnosa čekaju i do – tri godine, umjesto da ga obave u roku od par mjeseci, kako je preporučeno. Isto tako, 60 posto djevojaka ima patološki nalaz PAPA testa nakon prvog posjeta ginekologu, a gotovo 70 posto mladića pozitivno na neku spolno prenosivu infekciju.

Optimizam ne ulijeva ni istraživanje Zdravstvenog veleučilišta među 82 srednjoškolca o spolno prenosivim bolestima. Rezultati pokazuju da su mladi slabo informirani, što potvrđuje činjenica da neki smatraju kako se AIDS prenosi poljupcem.

Inače, Savjetovalištu na Mirogojskoj cesti 16 otvoreno je svakog ponedjeljka i četvrtka od 14 do 19 sati, a mladi ondje mogu obaviti sve važne pretrage.


Pratite nas i na društvenim mrežama: