Iskopali nove malverzacije

Uskok proširio istragu protiv Rimac, šefa Hrvatskih šuma i investitora u vjetropark

Pratite nas i na društvenim mrežama:

USKOK je proširio istragu protiv Josipe Rimac, šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i vlasnika vrtke C.E.M.P. Milenka Bašića, piše Telegram.

Bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina i državna tajnica osumnjičena je za nove zlouporabe, no i one su vezane za vjetropark Krš-Pađene. Kako datiraju još iz veljače 2017., izvjesno je da su istražitelji dokaze za njih pronašli u podacima iz mobitela bivše HDZ-ovke, te analizom dokumentacije koja je nakon uhićenja u svibnju 2020. pronađena.

Poznato je da je realizacija vjetroparka Krš-Pađene ozbiljno zapinjala, zbog čega se Josipa Rimac, koja je tada još bila gradonačelnica Knina te saborska zastupnica HDZ-a, zalagala da se investitoru Bašiću i njegovom C.E.M.P.-u pomogne. Sumnja se da joj je Bašić za to kao nagradu plaćao 40 tisuća kuna mjesečno.

Rimac urgirala kod šefa Hrvatskih šuma?

USKOK sada tvrdi da je Rimac, kako bi omogućila C.E.M.P-u da nastavi s radovima na izgradnji vjetroelektrane unatoč neriješenim imovinsko-pravnim odnosima na šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske te unatoč tome što je od strane Hrvatskih šuma Bašić već bio upozoren da prekine s pripremnim radovima, urgirala kod direktora Jakupčića da pogoduje investitoru u vjetropark Krš-Pađene.

Sumnja se da ga je tražila da s C.E.M.P.-om sklopi Ugovor o izgradnji i korištenju šumske ceste neovisno o tome jesu li uvjeti za to bili ispunjeni. Istražitelji tvrde da je Jakupčić na to i pristao.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: