Turska želi ulagati u velike infrastrukturne projekte u Hrvatskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U ponedjeljak 30. svibnja 2016., ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavništvom Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj kojeg su činili veleposlanik Ahmet Tuta, drugi tajnik Veleposlanstva Mustafa Gun i savjetnica za trgovinu Ebru Arisoy. Razgovarali su o partnerstvu i suradnji između Turske i Hrvatske na važnim strateškim projektima.

 

Predstavnici Veleposlanstva izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom gospodarskom suradnjom između dvije države i istaknuli potencijal za mogućom suradnjom i zajedničkim ulaganjima u projekte iz područja obnovljivih izvora energije, prometa, poljoprivrede i IT sektora. Veleposlanik Ahmet Tuta poseban naglasak stavio je na partnerstvo u većim infrastrukturnim projektima na području Republike Hrvatske.

 

„Turska i Hrvatska razvijaju dobar odnos na svim područjima. Nakon značajnijih ulaganja u turizam, na red su došli i projekti u gospodarstvu. Potencijal je velik i zato vjerujem da Turska može postati jedan od značajnijih stranih investitora u Hrvatskoj u narednim godinama“, izjavio je ministar Tolušić.

 

Ministar Tolušić izrazio je zadovoljstvo velikim interesom Republike Turske za ulaganja u projekte od strateškog značaja, istaknuvši kako jedna mala Hrvatska može puno toga ponuditi velikom tržištu kao što je Turska.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.