Tko je rekao da je lako osvojiti Zagrepčanku? Izazov je izvrstan, a nagrade još bolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Osvajanje Zagrepčanke nikada nije bio lak zadatak. Čini se da ni ovaj put nije drugačije. Utrka ‘Zagrepčanka 512’ održava se i ove godine u jednoj od najviših poslovnih zgrada u Zagrebu – Zagrepčanci! Svake godine ovom izazovu, pretrčavanja 490 stepenica, pristupa se s jednakom strašću. Ove godine možeš i ti trčati! Prijave su u tijeku do 4. prosinca, da bi već 8. prosinca mogao otrčati omiljenu utrku i okušati se u osvajanju ‘zagrebačke Himalaye’.

Utrka omogućuje testiranje granica tvoje utreniranosti. Rekord u trčanju stepenicama drži Matjaž Mikloša iz Slovenije, koji se na 25. kat popeo za nevjerojatne dvije minute i 34 sekunde. U ženskoj kategoriji rekord drži Karmen Klančnik, također iz Slovenije. Ona je 490 stepenica prošla za tri minute i 11 sekundi. Toliko ti treba da pozoveš lift i odvezeš se njim do vrha zgrade. Impresivno, zar ne?

zagrepcanka natjecanje

Solo utrka

Jedna osoba – jedan uspon.

Svima dobro poznata utrka trčana svih dosadašnjih godina. Jednom trčiš na vrh i daješ sve od sebe. Ne štediš se. Utrčavaš u cilj i loviš zrak, tražiš LCD ekran sa svojim rezultatom. Ako si individualac, ovo je utrka i izazov za tebe. Nema dileme.

Duo utrka

Dvije osobe, muškarac i žena po jedan uspon. Rezultati se zbrajaju.

Timska utrka u kojoj su oba člana jednako važna. Svaki član tima trči svoju utrku, ali im se rezultati na kraju zbrajaju. Ako si timski igrač, ovo biraš i zajedničkim snagama postižeš najbolji rezultat.

Mega utrka

Mega utrka podrazumijeva natjecanje jedne osobe i dva uspona, a rezultati se zbrajaju.

– Ovo je nešto posebno. Samo za odlikaše odnosno one koji su se posebno pripremali za ovo. Dva uspona u istom danu (s pauzom između) nakon kojih ćemo saznati tko su kralj i kraljica Zagrepčanke! Jer – dvaput je dvaput. Ako želiš utrku za test svoje snage, izdržljivosti, istreniranosti, ovo je utrka koju biraš. Nema sumnje da će te ‘iscijediti’ do kraja – poručuju organizatori.

A da ne misliš da je sva muka uzaludna, na cilju te čekaju vrijedne nagrade za koje se isplati potruditi! Generalni sponzor utrke ove godine je Oglasnik, koji u suradnji s Decathlonom i Garminom osigurava impresivne nagrade. Tako pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji na utrci ‘solo’ mogu osvojiti poklon bonove u vrijednosti 750 kuna, za potrošnju u Decathlonu, koji nudi široku lepezu sportske opreme. Također, Decathlon osigurava i nagrade za pobjednike ‘duo’ utrke, za muškarca i ženu u ovom izazovu, i to u vrijednosti od tisuću kuna. Sponzor nagrade ‘mega’ utrke, najjače po intenzitetu, je Garmin koji osigurava pobjednicima, u muškoj i ženskoj kategoriji, satove u vrijednosti od 2.780 kuna. Točnije, radi se o najnovijem vívosport satu tvrtke Garmin – pametnom mjeraču aktivnosti s Elevate cjelodnevnim mjerenjem pulsa na zapešću i GPS-om za točno praćenje svake šetnje, trčanja i vožnje. Cool nagrade, zar ne? A za povratak snage i energije Multipower se potrudio da u prostoru cilja, na 25. katu, osigura bočicu Multipower IsoDrink napitka te stol s okrjepom.

Utrka Zagrepčanka 512 održava u jednoj od najviših poslovnih zgrada u Hrvatskoj i organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku. Zagrebačka utrka dio je svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama. Da, u svjetskom kupu!

Više o utrci pogledaj na web stranici www.512.trcanje.hr te na Facebook eventu.

(FOTO: Zagrepčanka 512)


Pratite nas i na društvenim mrežama: