Dan sjećanja

Tisuće ljudi stigle su u Vukovar pokloniti se Gradu heroju i njegovim žrtvama: Krenula je Kolona sjećanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Vukovaru je nakon prigodnog programa kod vukovarske bolnice krenula Kolona sjećanja prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Put je dug pet i pol kilometara, piše RTL.

Predvode je vukovarski branitelji na čelu s umirovljenim pukovnikom Antunom Duganom Samurajem, pripadnikom 204. vukovarske brigade HV-a.

Točno u podne izaslanstva će odati počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca i svijeća kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Molit će se i za sve žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara, a molitvu će predvoditi nadbiskup đakovački i osječki metropolit mons. Đuro Hranić.

Za 14.10 sati planirano je polaganje vijenaca kod Spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao je izjavu u Vukovaru.

– Prošlo je 30 godina, ali sjećanja su i dalje živa, Hrvati će zauvijek pamtiti Vukovar. Iskazujemo poštovanje gradu, prisjećamo se žrtava. Zlu se treba suprotstaviti, onima koji su takli u hrvatski narod tad se moralo suprotstaviti. Zahvalni smo herojima rata, pamtimo žrtvu, ali okrećemo se budućnosti – kazao je Jandroković.

– Djeca se moraju odgajati na istini, znati  što je istina, a ona je da se ovdje dogodila velikosrpska agresija, vrlo brutalna. Teško je očekivati puno pomirenje bez istine i prihvaćanja odgovornosti onih koji su zločin počinili – odgovorio je na upit treba li razmisliti o politici razdvojenih razreda i vrtićkih skupina u Vukovaru.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.