Talijani traže dvije godine uvjetne kazne za Ninu Kuluz i pola milijuna kuna odštete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Splićanka Nina Kuluz, majka malenog Cesarea, oko kojeg se hrvatska javnost dignula na noge, prije tri tjedna se na talijanskom sudu očitovala na optužbe da je 2011. godine pobjegla sa sinom Cesareom iz zajedničkog doma u Moncalieriu gdje je živjela s dječakovim ocem Alessandrom Avenatijem, javljaju Vijesti.hr

Idući tjedan doznat će nepravomoćnu presudu, no prema talijanskom zakonu, za navedeno djelo zapriječena je kazna od jedne do četiri godine zatvora.

Nevjerojatan obrat u slučaju dogodio se u trenutku kada je talijanska tužiteljica Barbara Badellino za Kuluz zatražila dvije godine uvjetnog zatvora ako omogući provođenje pravomoćne ovrhe nad djetetom te ga iz istih stopa preda ocu od kojeg ga je odvela kad je dječak imao 18 mjeseci.

Da šok bude još veći, osim prijedloga sankcije, Avenatijeva odvjetnica Gabriella Vogliotti postavila je imovinsko-pravni zahtjev u kojem traži da Kuluz plati Avenatiju više od pola milijuna kuna odštete!

– Dijete godinama nije moglo vidjeti svoga oca. Ne usudim se ni pomisliti kakve se sve poteškoće mogu izroditi i kakvu je sliku o ocu tijekom vremena stvorio maleni Cesare. Okrivljenoj očito nije stalo do brige za dijete. Njegov otac i dandanas ne uspijeva normalno viđati svoga sina. Tražim uvjetnu osudu za majku, ali da se s ocem pritom stvori pravi očinski odnos i da se sin vrati ocu po sudskoj odluci – poručila je sudskom vijeću tužiteljica.

Avenatijeva odvjetnica  pojasnila je novčano potraživanje svoga klijenta.

– Tražimo 100 tisuća eura odštete od Kuluz. Taj novac bit će za Cesarea i bit će namijenjen njegovom životu u Italiji. Avenati je financijski iscrpljen. Čak je prodao jedan dio svojih poslovnih aktivnosti dok je intenzivno tragao sve ove godine za sinom kojeg je majka pretvorila u bjegunca. Avenati od početka poštuje zakone, a dodatni trošak mu je bio i pronalazak rješenja za vraćanje sina – zaključila je odvjetnica Vogliotti.

Odvjetnik Nine Kuluz Milan Markis je nakon toga predložio da se odbace svake sankcije za Splićanku jer je riječ ‘o ženi koja je pobjegla od partnera koji se neprimjereno ponašao’.

– Avenati ih pokušava predstaviti kao da su bili idilična obitelj iz reklame za kekse Mulino Bianco. Njegova priča je šuplja. Kuluz je strahovala za svoj život i za život svoga sina. Za Cesarea je željela miran život i izabrala je manje zlo. Radi potraživanja 100.000 eura, Nina je ostala u totalnom šoku jer Avenati osam godina nije platio ni lipe alimentacije, a sad traži da mu ona na njegov račun uplati taj iznos. Bi li ga doista, kako kaže, potrošio na dijete?- rekao je Kuluzov odvjetnik.

U svoju obranu Kuluz je naglasila da ‘nije zločinka’.

– Čini mi se da živim u noćnoj mori. Nije kazneno djelo braniti svoga sina i željeti mu dobro posebice nakon onoga što sam proživjela posljednjih godina veze. Bez razloga niti jedan dobar roditelj ne napušta obiteljski dom – poručila je Kuluz.

foto: Youtube

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: