Povećane neke naknade

Sabor izmijenio Zakon o policiji: Prijem sada moguć i bez završene četverogodišnje školeFoto: Ilustracija/Arhiva

Hrvatski sabor izmijenio je Zakon o policiji kojim se, među ostalim, omogućava prijam u policiju osobama sa završenom školom u trogodišnjem trajanju te uvodi naknada za stanovanje za raspoređene policajce, izvijestio je HRT.

Naknadu za stanovanje imat će pravo policajci raspoređeni u mjesto rada koje je udaljeno više od 100 kilometara od mjesta prebivališta, koji nemaju riješeno stambeno pitanje te ne primaju naknadu troškova međumjesnog prijevoza. To će pravo ostvarivati i policijski službenici kojima je mjesto rada na otoku, a mjesto prebivališta na kopnu ili drugom otoku ili obratno bez obzira na udaljenost.

Procjena da bi pravo na naknadu imalo do 1500 policijskih službenika, a sredstva su predviđena u planu i projekcijama za ovu i iduće dvije godine na poziciji MUP-a i iznose 32,4 milijuna kuna godišnje.

Izmjene predviđaju i osnivanje povjerenstva za rad po pritužbama u kojem neće biti predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, kako je bilo prvotno predviđeno.

Također se jasnije propisuje način podnošenja izvješća o radu policije. Izvješće će najkasnije do 31. ožujka tekuće godine sastavljati glavni ravnatelj policije i podnositi ga ministru unutarnjih poslova, on Vladi, a ona Hrvatskom saboru, i to najkasnije do 1. lipnja za prethodnu godinu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.