Prijavio da mu je žena kod susjeda s kojim ga vara i tražio od policije da je vrati kući!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dim iz susjedova roštilja toliko je iživcirao jednog građanina da je zatražio intervenciju policajaca kako bi ga “spriječili”, i to je samo jedan od 94.693 poziva koje je policija primila prošle godine, pri čemu je trećina njih bila neutemeljena, izvijestila je danas zagrebačke Policijska uprava.

Budući da su u svim slučajevima policijski službenici izašli su na mjesto događaja, načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić pozvao je građane da ne zovu policiju bez potrebe jer se u takvim slučajevima policajce poziva s mjesta gdje je njihova nazočnost potrebna radi prevencije ili suzbijanja kaznenih djela te prekršaja iz ovlasti policije. Istaknuo je kako policija na svaku dojavu mora izaći na mjesto događaja kako bi utvrdila o čemu je riječ.

Građani su u trećini slučajeva zvali policiju zbog nebitnih razloga, a ne zbog kaznenih djela, prekršaja, opasnosti i ostalih slučajeva iz ovlasti policije.Tako je jedna osoba javila da joj se mačka zaglavila u kontejneru za smeće. Policajci su otišli onamo i pozvali vatrogasce da razrežu kontejner i da je oslobode.

Policiji je jedan građanin “prijavio teškoće u prijamu televizijske slike i tona”. Jedan muž javio je policiji da mu je žena kod susjeda, s kojim ga vara, te je od policije zatražio da je vrati kući.

Policija je dobila i dojave da je ispred frizerskog salona netko bacio koru od banane te da se pokraj nečije vikendice širi nesnosan smrad zbog otvorenih vrata zahoda. Jedna žena je prijavila da jesusjed “truje kemikalijama i radiovalovima zračnim putem”.

Policija je više puta od istih osoba koje je bez razloga zovu dobivala dojave zbog “zujalica, ulaska u stan kroz ključanicu, susjedovih mačaka ubojica, ugrađenih čipova od svjetskih sila” koji ih prate i slično.

Česte su dojave zbog nenasilnog ometanja posjeda ili stvari, a odnose se na privatne građanske parnice, poput dojave da mu susjed kosi travu na njegovoj čestici, da kosi njegov voćnjak ili da je grana sa susjedova oraha pala na njegovu zemlju. Zagrebački policajci primili su i dojavu jednoga građanina da mu bivša žena i punica bacaju urok na njegov automobil bacajući kukuruz. Jedna žena prijavila je da ima problema sa zetom, a kad je policija došla, rekla je da je zet s kojim živi svako jutro pozdravlja s “dobro jutro” iako ne želi da joj se obraća.

Neki građani, ističe zagrebačka Policijska uprava, nemaju strpljenja policijskim operaterima dati ni osnovne podatke za procjenu opasnosti i za sigurnosnu procjenu za pružanje policijske intervencije.

Policijska uprava poziva građane da izbjegavaju nepotrebne pozive te da odgovaraju na pitanja operatera i slijede njihove upute, jer svaki nepotrebni poziv može ugroziti sigurnost nekog drugog građanina.

IZVOR: dnevnik.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: