Stisla zima

Orkanski udari bure zatvorili Dalmatinu i Jadransku magistralu, snijeg i led na cesti Gračac-Knin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog bure s orkanskim udarima za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje uz obilazak državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, zatim državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Kako javlja Hrvatski autoklub, samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka i čvoru Kikovica za smjer Zagreb.

Zbog orkanske bure na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica i zimskih uvjeta na državnoj cesti kroz Gorski kotar (DC3) trenutno nema slobodnog cestovnog pravca od Zagreba prema Rijeci i obratno za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost, olujne bure koja nanosi snijeg na kolnik te stvara led, vozače pozivamo na krajni oprez na dijelu državne ceste DC1 Gračac-Knin između Malovana i Zrmanje. U tijeku je zimsko održavanje cesta. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u unutrašnjosti te u gorskim predjelima. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: