OREŠKOVIĆ: ‘Karamarko me neće otjerati lažnim optužbama’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković nazočio je danas potpisivanju Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika, nakon čega je dao izjavu za medije. Orešković je odgovorio na zahtjev Karamarka i odlučno rekao – neću odstupiti, piše index.hr

16:11 Na upit kako misli da ova Vlada nastavi funkcionirati bez podrške HDZ-a, kaže da će vrijeme pokazati. “Ja poštujem HDZ, oni su bili ključni partner i nadam se da će donijeti odluku koja će pružiti mogućnost da ova Vlada ide dalje. Ali neke promjene, nove konfiguracije su potrebne. Vlada može funkcionirati, pokazali smo da možemo. Svaki indikator, BDP, dug, deficit, broj zaposlenih raste, indikacije i prognoze su pozitivne i na kraju sam uvjeren da ova Vlada može. Nekakve promjene trebamo donijeti”, zaključio je premijer.

16:09 Na upit Indexovog novinara je li svjetan da Vlada nema podršku većine u Saboru, kazao je da Sabor treba pokazati podržava većinu i da je to demokracija.

Na upit hoćemo li ikada doznati što je doznao u SOA-i, kaže da su te informacije tajne ali da nema nikakve opasnosti za nacionalnu sigurnost.

“Ja sam tu kao premijer, mislim da sam jasno rekao da će sve biti jasnije drugi tjedan i da ćemo posložiti soluciju koja će biti u interesu Hrvatske”, kazao je.

16:09 Ja vjerujem u ovu Vladu, može se posložiti solucija da idemo naprijed, ali neke stvari se moraju promijeniti, Nadam se da će razum pobijediti.

16:08 Nismo razgovarali o tome da budem ministar u Vladi.

16:06 “Radi situacije u Vladi ne možemo ovako funkcionirati, zato sam tražio da Karamarko i Petrov odstupe. Petrov je odmah bio spreman povući se, Karamarko nije. Karamarko je pokazao da on nema moju podršku, ali mislim da se ova situacija mora riješiti i da je svima jasno što se treba dogoditi”

16:04 Sabor će odlučiti moju sudbinu, kazao je Orešković. “Kad je riječ o nacionalnoj sigurnosti, u stanom sam kontaktu s predsjednicom. Ja sam došao da se bavim gospodarstvom, a ne SOA-om. Dobro sam informiran što se događa u zemlji. Nas dvoje znamo što se događa”, kazao je. “Ja nisam ništa lobirao oko Pučana za sebe. Svi čitamo u stranim medijima što se događa”, dodaje.

16:01 Ovaj tjedan ćemo se opustiti. “Čekam poziv Karamarka, koji je najavo u utorak. Ja sam otvoren za razgovor, još do sada nismo. Već dugo nismo razgovarali. Što se tiče njegovog prijedloga, ne mogu ga prihvatiti jer bi tako priznao krivnju za lažne optužbe”, kazao je premijer.

16:00 Poruka je jasna – radili smo na investicijama i moja poruka je da Vlada radi. U najboljem interesu Hrvatske je da ova Vlada i dalje funkcionira.

15:58 Danas ste vidjeli da imamo nekoliko ključnih investicija za ovu zemlju i da Vlada radi, rekao je Orešković.

15:55 U srijedu smo imali sjednicu Vlade, nekoliko točaka smo prošli i vidjelo se da smo donijeli ključne odluke. Današnji dan je najbolji primjer. Druga odluka je bila LNG, o čemu pričamo već deset godina. U četiri mjeseca smo definirali sve, stavili na sjednicu… U tri mjeseca ćemo potpisati novi ugovor.

15:54 Vlada funkcionira, nema sljedeće Vlade, ništa se nije promijenilo. Ne treba spekulirati ništa, kazao je Orešković komentirajući krizu u Vladi.

15:50 Neće doći do nikakvog onećišćenja, kaže Panenić. “Mogu potvrditi da istraživanje nafte u Jadranu nije prihvatljivo kao tako, nafta se neće istraživati u Jadranu”, rekao je Panenić.

15:49 Na upit Indexovog reportera smatra li da ima legitimitet za potpisivanje ugovora. “Možemo pojačati investicije, ne vidim gdje je problem”, rekao je premijer.

15:43 Ministar Panenić zahvalio je premijeru. “U svim županijama ćemo imati istraživanje. U pripremi je novih 10 polja, u srpnju bi mogli imati otvorene nove natječaje. Na tragu smo investicije koju svi želimo i želim da energetski sektor postane uzdanica u našem razvoju”

15:30 Moj glavni prioritet je gospodarski oporavka Hrvatske. Danas smo potpisali ugovore i očekujemo potpisivanje još jednog ugovora. Osigurali smo pola milijarde kuna novih ulaganja. Nafta koja se pronađe bit će prerađena u hrvatskim rafinerijama. Ovo je bitno jer pokazuje da se stvara pozotivna investicijska klima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.