Objavljene nove mjere

Nova pravila za okupljanja, covid potvrde u državnim i javnim službama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer je danas donio novu odluku koja na snagu stupa sutra, rekao je Božinović na presici Stožera.

– Ključna su tri smjera – postići što veću procijepljenost, uvesti ograničenja za otkupljanja te uvesti što veću sigurnost za neke poslove. Sva javna događanja i okupljanja moraju završiti u 24 sata. Svadbe mogu biti do 2 sata, iako su bile bez ograničenja – kazao je Božinović.

Zabranjuju se okupljanja na kojima su prisutni ljudi s covid potvrdama ako ne nose maske i ne drže razmak. Iznimno se mogu održati okupljanja više od 100 ljudi, ali samo uz  dopuštenje HZJZ-a. Sva okupljanja moraju završiti do 24 sata pa tako i ona koja se održavaju uz obavezne covid potvrde. Izuzetak su jedino kino projekcije koje su počele prije 24 sata.

Sportska natjecanja se mogu održavati za gledatelje ako svi imaju covid potvrde. U zatvorenim prostorima osim potvrda, obavezne su i maske.

– Kongresi će se izvoditi samo uz potvrde, uvjet su maske i distanca. Sportska natjecanja se održavaju samo uz covid potvrde. U zatvorenim prostorima će gledatelji uz potvrde morati i koristiti maske u zatvorenim i otvorenim prostorima. To je odluka koja stupa na snagu sutra. EU potvrda će se uvesti za državne i javne službe, prilikom obavljanja poslova koji se neće ograničavati, donest ćemo nove odluke. Također, uvodimo obvezu covid potvrde. Kao što je to u zdravstvenom i socijalnom sustavu, uvest će se za sve državne i lokalne službenike te zaposlenike trgovačkih društava u osnivanju RH i jedinica lokalne samouprava. Mjera stupa na snagu u ponedjeljak. Kao i za sve koji dolaze u te prostore – rekao je.

Ovisno o stanju, proširiti će se upotreba potvrdi na kafiće, restorane i teretane.

Od 4. siječnja, ukoliko se situacija ne popravi, bi se uvodile potvrde samo za one koji su cijepljeni ili  preboljeli, dodao je Božinović.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.