Najgora je Splitsko-dalmatinska županija

Kontinentalni dio RH više procijepljen od priobalnog

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je kartu procijepljenosti. Kad je riječ o cijeloj Hrvatskoj prvu dozu primilo je 50,9 posto, a dvije doze 41,71 posto ukupnog stanovništva.

Izračun je rađen na temelju posljednjih dostupnih podataka iz eVac baze, piše HRT.

Mapu možete pogledati OVDJE.

Tamnocrvenim nijansama označeni su oni dijelovi Hrvatske s manjim postotkom procijepljenosti – do 19 posto, dok su dijelovi koji imaju veću procijepljenost označeni nijansama narančaste – do 29 posto – i svjetlonarančaste – do 39 posto, a zatim žute – do 49 posto – i svjetložute – do 59 posto. Svjetlozelena boja označuje procijepljenost do 69 posto.

Ako gledamo procijepljenost po regijama, vidimo da je priobalni dio Hrvatske manje procijepljen od kontinentalnog, a među županijama titulu najprocjepljenijih odnosi Varaždinska s 47,33 posto cijepljenih drugom dozom, a najgora je Splitsko-dalmatinska sa samo 33 posto cijepljenih drugom dozom. Šibensko-kninska ima 36,37 posto cijepljenih drugom dozom

Ako kartu gledamo po procijepljenosti općina, vidimo da je jedino općina Sali u Zadarskoj županiji na karti cijepljenih drugom dozom u zelenom, odnosno da je procijepila više od  60 posto stanovnika – 65,47 posto.

Najslabija procijepljenost je u Vrhovinama u Lici – 17,92 posto, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – u Zrinskom Topolovcu – 18,47 posto i Đulovcu – 19.03 posto. U Splitsko-dalmatinskoj županiji najniža je procijepljenost u Dicmu – 19,15 posto, te Otoku – 18,67 posto.

Među četiri najveća hrvatska grada najvišu procijepljenost imaju Rijeka – 47,85 posto i Osijek – 47,65 posto, dok je Zagreb na 44,59 posto, a Split na samo 35,5 posto.


Pratite nas i na društvenim mrežama: