KBC Rebro: Majci je ponuđeno da spava na pokretnoj postelji, no to je odbila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što se Biljana Fabijan, majka teško bolesne prerano rođene bebe koja jutros ima zakazanu operaciju, na svom Facebook profilu ovih dana požalila kako već danima u zagrebačkoj bolnici Rebro mora spavati na improviziranom krevetu ‘sklopljenom’ od četiri drvena stolca, reagirao je sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb. 

Upravitelj doc. dr.sc.  Zlatko Giljević, tvrdi kako majka bolesne bebe laže i kaže kako su neugodno iznenađeni njenim navodima.

-Dijete gospođe Biljane Fabijan, zajedno s majkom, je primljeno na bolničko liječenje u Zavod za dječju oftalmologiju Klinike za očne bolesti KBC-a Zagreb 5. svibnja 2014. godine. 

Od prvog dana gospođa Marić je imala osiguranu postelju uz svoje dijete, a kako bi gospođi bilo što ugodnije, poštivale su se i njene posebne želje, iako nerijetko suprotne kućnom redu. Potom je majka inzistirala da je se otpusti iz bolnice tijekom vikenda (od 9. do 13. svibnja 2014. godine) jer ‘kod kuće ima neodgodive poslove’ te je gospođa ispisana 9. svibnja, a 13. svibnja se vratila u popodnevnim satima i ponovno je upisana, dok je dijete od 5. svibnja cijelo vrijeme hospitalizirano na dječjem odjelu Klinike. 

Prethodno je gospođi Marić objašnjeno da osim zbog medicinskih indikacija nije poželjno ispisati je iz bolnice, jer postoji mogućnost da se u međuvremenu postelje popune hitno primljenim pacijentima, a što se i dogodilo, jer je osim planiranih pacijenata tijekom vikenda primljeno i više hitnih pacijenata.

Nakon što se 13. svibnja 2014. vratila u bolnicu, a zbog gore navedenih razloga, gospođi je ponuđeno da spava na pokretnoj postelji, koja se po danu koristi za prijevoz pacijenata do operacijske dvorane, što je ona kategorički odbila. Naknadno je s pomoćnog kreveta koji joj je nuđen uzela posteljinu i sama od stolaca napravila ležaj – poručuje Giljević. 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.