Juričev Martinčev na čelu Odbora za regionalni razvoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Saborski Odbor za izbor i imenovanja u četvrtak je predložio Mostovog Roberta Podolnjaka, koji se vratio u Sabor nakon kraćeg izbivanja zbog nezgode, za predsjednika Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav dok će potpredsjednik tog odbora biti SDP-ov Peđa Grbin.

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević predložen je za čelno mjesto Odbora za europske poslove, dok će potpredsjednik biti SDP-ov Tomislav Saucha. HDZ-ov Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, predložen je za predsjednika Odbora za vanjske poslove, dok će potpredsjednik biti Joško Klisović, koji je u vladi Zorana Milanovića bio zamjenik ministrice vanjskih poslova, dok je za člana u tom odboru predložen i Ivan Pernar (Živi zid), piše hrt.hr.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost ponovno će voditi SDP-ov Ranko Ostojić, a potpredsjednik bi trebao biti HDZ-ov Darko Milinović. HSLS-ov Darinko Kosor bit će na čelu Odbora za gospodarstvo, a potpredsjednik bi trebao biti Mihael Zmajlović (SDP). SDP-ovac Igor Dragovan vodit će Odbor za obranu, a drugi čovjek tog odbora je HDZ-ov Josip Đakić. Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin bit će na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, dok je potpredsjednica SDP-ova Ana Komparić Devčić.

Čelno mjesto u Odboru za turizam trebalo bi pripasti SDP-ovcu Branku Grčiću dok će potpredsjednica biti Ljubica Ambrušec iz kvote Mosta. Na čelo Odbora za rad i mirovinski sustav trebao bi doći SDP-ov Mirando Mrsić, a potpredsjednik će biti Željko Lacković iz Kluba Milana Bandića. Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu vodit će Andro Krstulović Opara, a potredsjednica će biti SDP-a biti Sabina Glasovac. Zlatko Hasanbegović, koji je odbio čelno mjesto u tom odboru bit će njegov član. Ines Strenja Linić (Most) buduća je predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, dok će potpredsjednik biti bivši ministar zdravlja Siniša Varga. Nada Turina Đurić (HNS) bit će predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport, a potpredsjednik bi trebao biti ‘mostovac’ Miro Bulj. Na čelu Odbora za Hrvate izvan Hrvatske bit će HDZ-ov zastupnik iz dijaspore Božo Ljubić.

Odbor za ratne veterane vodit će HDZ-ov Ivan Anušić, dok bi potpredsjednik trebao biti Branimir Bunjac iz Živog zida. HNS-ova Anka Mrak Taritaš vodit će Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo, a potpredsjednik će biti HDZ-ov Josip Borić. SDP-ov Gordan Maras vodit će prve dvije godine Odbor za zaštitu okoliša i prirode, a prema dogovoru opozicijskih stranaka, druge dvije godine na čelu tog odbora će biti Ivan Vilibor Sinčić. Sve četiri godine potpredsjednik će biti HDZ-ov Josip Križanić. Mostov bivši ministar poljoprivrede Davor Romić vodit će Odbor za poljoprivredu, a potpredsjednik će biti SDP-ov Domagoj Hajduković.

Odbor za ravnopravnost spolova će prve dvije godine voditi Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, dok će druge dvije godine preuzeti SDP-ova Romana Jerković, a potpredsjednica će biti Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) . HDZ-ov Pero Ćosić vodit će Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu, a potpredsjednik će biti SDP-ov Vedran Babić. Odbor za informiranje, informatizaciju i medije preuzima HDZ-ov Jasen Mesić od Gorana Marića koji je otišao u vladu. Odbor za regionalni razvoj preuzima HDZ-ova Branka Juričev Martinčev, a potpredsjednik je SDP-ov Damir Mateljan, donosi HRT.

Čelno mjesto u Odboru za predstavke i pritužbe pripalo je SDP-ov Zdravku Ronku, a potpredsjednik će biti netko od HSS-ovaca. SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić vodit će Odbor za međuparlamentarnu suradnju, dok će potpredsjednik biti HDZ-ov Darko Horvat. Željko Jovanović (SDP) sjedit će ponovno na čelu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a potpredsjednik će biti HDZ-ov Anđelko Stričak. Predloženi bi članovi trebali biti potvrđeni najvjerojatnije već na sutrašnjoj saborskoj sjednici.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.