JOŠ SE ČEKA ODLUKA: Razgovori o sudbini ministra Crnoje

Nakon što je odrađena prva sjednica Vlade, u Banskim dvorima su nastavljeni razgovori o političkoj sudbini ministra branitelja Mije Crnoje.

Uz ministra, na sastanku su prema dostupnim informacijama oba potpredsjednika,Tomislav Karamarko i Božo Petrov, te premijer Tihomir Orešković, a u zgradu Vlade je oko 14.30 ušao HDZ-ov tajnik za branitelje Josip Vidović. Nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

U Vladi su i pravni stručnjaci koji i danas uvijek proučavaju svu dokumentaciju vezanu uz optužbe na račun ministra branitelja Mije Crnoje, nakon čega će premijer Orešković te  Karamarko i Petrov s njim obaviti razgovor, doznaje  N1 Televizija u Banskim dvorima.

U zgradu Vlade ušao i volonter-savjetnik ministra Crnoje Herman Vukušić, javlja HRT.

Navodno će predsjednik Vlade i njezini potpredsjednici vijećati tek nakon što pravnici daju svoj sud i pregledaju sve dokumente. Tek tada bi trebali odlučiti ostaje li Crnoja u hrvatskoj Vladi ili ne.

Crnoja jutros imenovan u stručna tijela

Zanimljivo, na današnjoj sjednici Vlade u 10 sati ujutro Mijo Crnoja imenovan je u stručna tijela, odnosno u Koordinaciju za upravljanje državnim nekretninama i unutarnju sigurnost, što vjerojatno ide kao imenovanje po službenoj dužnosti.

Podsjetimo, jučerašnji sastanak o Crnoji trajao je nevjerojatnih 11 sati, te se odužio do duboko u noć. Crnoja se od afere s prijavljivanjem lažnog boravišta brani dokumentacijom koju su pregledali vladini pravnici, a navodno su pozvani i neovisni stručnjaci.

Na temelju njihovih izvještaja očekuje se da će premijer i dvojica potpredsjednika donijeti odluku o tome hoće li ministar Crnoja ostati na svojoj funkciji ili ne.

Crnoja ne vidi razloga za odlazak

Podsjetimo, Crnoja je u srijedu više puta rekao da ne vidi razloga da da ostavku. Božo Petrov i Most jasno su izjavili da znaju kako bi postupio njihov član, dok je Tomislav Karamarko rekao da ako se ogriješio o zakon, mora otići, ali da neće pristati na javni linč.

Njegovu navodnu izjavu da će branitelji “krenuti u rat” bude li smijenjen Crnoja, prosvjednici u šatoru u Savskoj su demantirali, te rekli da se nemaju nikakvu namjeru miješati.

Premijer Tihomir Orešković, čija bi trebala biti zadnja, jučer je najavio da će njegov stav biti poznat tijekom popodneva, no to se nije dogodilo, jer je sastanak završio bez dogovora.

Bude li smijenjen, Crnoja će postati ministar s najkraćim stažem u povijesti hrvatske države. Do sada su najkraće mandate imali Osman Muftić, ministar znanosti i tehnologije u razdoblju od 17. srpnja 1991. do 31. srpnja 1991, Slavko Degoricija koji je bio ministar u Vladi od 17. srpnja 1991. do 31. srpnja 1991, Šime Đodan koji je u ministarstvu obrane proveo 15 dana, od 2. srpnja 1991. do 17.srpnja 1991, te Onesin Cvitan, ministar unutarnjih poslova od 2. srpnja 1991. do 17. srpnja 1991.

izvor:net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.