‘Izbijaju mu fleke po tijelu i teško diše’: Doktor na hitnoj odbio pregledati bebu

Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ana Filipović, majka jedanaestomjesečnog djeteta iz Novske, objavila je na Facebooku neugodno iskustvo koje je doživjela na hitnom prijemu u Novskoj u noći sa subote na nedjelju. Svoje je dijete, naime, zajedno sa suprugom odvela na pregled budući je teško disao i izbile su mu fleke po tijelu, a dežurni liječnik odbio ga je pregledati. Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

‘11.12. (noćas), oko pola 3 dovodimo dijete od 11 mjeseci na hitni prijem u Novsku. Jakovu izbijaju fleke po tijelu, pod temperaturom je, otežano diše i ima grčeve u trbuhu. Po dolasku govorimo to sestri, s naglaskom da nismo sigurni da li je disanje takvo jer je možda od brata pokupio prehladu, ili je povezano s tim flekama, ponavljamo to doktoru, koji je vidno nervozan, jer je očito da smo ga probudili. Doktor s udaljenosti gleda u dijete, pita šta mu je, objašnjavamo mu i tu slijedi prvi šok: “I, šta ću ja s njim?? Vodite ga u jutro pedijatru!” Kojem pedijatru? Sutra je nedjelja? Moje pitanje kojem pedijatru nije ni čuo jer je otišao. Gledam u sestru, pitam ju da li on doista neće pregledati moje djete, ona sliježe ramenima… muž u svemu skamenut, čovjek koji je miran i staložen, na rubu je da pukne… ništa, pošto vidim da neće ni pogledati dijete, oblačim ga nabrzinu i govorim mužu da se požuri i da idemo u Pakrac. Doktor iz druge prostorije (da li se tako nešto uopće može nazvati doktorom?) viče sestri da isprinta nalaz. Čekam taj nalaz, dobivam ga, nakon prve rečenice pada mi mrak na oči, dovoljno mi je bilo pročitati da mu je koža normalna i topla na dodir, uzimam taj papir (dijete je već u autu s mužem), ulazim kod doktora i pitam ga kako zna da je mom djetetu koža normalna i topla?? Ništa ne odgovara. Pitam ga opet, kako zna kakva mu je koža ako ga nije ni dodirnuo?? Na što mi on odgovara da ni ne mora. Ne morate??? Dovezla sam vam dijete s flekama, otežanim disanje i grčevima u trbuhu a vi ga nemorate pregledati na to mi odgovara da ne zna on kako djete diše! ?!?! Kako ne znate sve sam vam rekla, niste mu prišli. Na to govori da LAŽEM i da nisam ništa rekla!! Sestra sluša, ja u šoku nju pitam što sam ja rekla da je djetetu, neka ponovi što sam rekla. Sestra opet sliježe ramenima i govori da nju ne pitam ona je samo sestra.

Doktor mi gura onaj papir na kojem piše da je dijete pregledao, na što mu ja govorim da to neću uzeti dok ne pregleda dijete, na što mi odgovara da ga ne mora bi pregledati. Pitam ga zašto je napisao sve kao da ga je pregledao a djetetu u autu nije i dalje dobro on odgovara: takva je procedura!

Pa mi vi recite koja je to procedura?? Procedura čega??? Ni ne prići bebi, a napisati da je sve ok!

Kako je pregledao dijete, na takav način sam mu se i zahvalila i rekla da idem dalje. Na što mi je odgovorio da bez njegovog papira i potpisa me neće primiti ni na jednoj pedijatriji! Samo me gledajte što neće, papir ostavite sebi!

Na kraju, doktor mi se nije želio predstaviti!!! Ne znam njegovo ime!!! Jutros sam zvala istu tu hitnu u Novskoj, prestavila se i pitala koji je doktor noćas radio, i rekla sam zasto me to zanima, NI ONI MI NISU ŽELJELI REĆI KAKO SE DOTIČNI ZOVE!! Smješno je uopće i misliti da to neću saznati, i da će sve ostati u 4 zida hitnog prijema u Novskoj!!!

DOKTORE DRAGI, SRAMITE SE!!! DALEKO STE VI OD DOKTORA, NADASVE ČOVJEKA!!

Nadalje, zahvaljujem se divnoj doktorici i sestrama u Pakracu, bila je ovo teška bolnička noć iza nas, s puno straha i strijepnje, ali kako rekoh, iza nas je…

Slobodno djelite dalje, borite se za svoje anđele i nemojte prešućivati ovakve stvari!

Ovako nešto se ne smije događati! Nitko se nema pravo igrati tuđim životom, pogotovo ako je ujedno i doktor!’, poručila je ogorčena majka Filipović.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.