Stroža pravila o maskama

HZJZ objavio nove proširene upute za rad u školama i vrtićima

Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je u nove, ažurirane i proširene upute za rad predškolskih ustanova te osnovnih i srednjih škola.

Osim dosadašnjih uputa, novost je da maske moraju nositi i učenici od 5. razreda osnovnih škola nadalje te učenici srednjih škola tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba veći od 1,5 odnosno  dva metra.

Nastavnici, odgajatelji i drugi djelatnici škola i dječjih vrtića kao i roditelji također moraju nositi maske, uz iznimku cijepljenih odgajatelja i učitelja razredne nastave kao i onih koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 koji ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.

Maske su obavezne i zaučenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela.

Djeca rane i predškolske dobi, kao i učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe, ne trebaju nositi maske.

Maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda, a lokalni stožeri ne mogu odlučiti kada će se u školama prestati nositi maske, već je to iskljućivo odluka Nacionalnog stožera.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.