Do 1. srpnja 2021.

Hrvatska udruga turizma predlaže privremeno spuštanje PDV-a na 5 posto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska udruga turizma (HUT) predložila je Vladi RH oslobađanje fiskalnih i parafiskalnih davanja za ugrožene gospodarstvenike u turizmu do 1. srpnja 2021. godine, a najmanje traže 50 posto, zatim smanjenje PDV-a na 5 posto do istog datuma, kao i bespovratnu financijsku pomoć za gospodarstvenike u turizmu u obujmu koji će omogućiti zadržavanja zaposlenih i potrebnu razinu gospodarskih aktivnosti radi pripreme i odvijanja ove i naredne turističke godine, priopćeno je iz HUT-a.

‘Hrvatska udruga turizma pozdravila je odluku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se odobrava isplata iznosa od 3.250 kuna po radniku u razdoblju od najviše naredna tri mjeseca u djelatnostima pogođenima koronavirusom’, ističu u svojem priopćenju iz HUT-a.

Isto tako, piše u priopćenju, pozdravljaju odluke Vlade RH koje idu u pravcu očuvanja radnih mjesta i likvidnosti društava u ugroženim sektorima gospodarstva, ali smatraju kako one nisu dovoljne, te predlažu dodatne mjere za ugrožene gospodarstvenike u turizmu.

– U potpunosti svjesni sadašnje situacije te imajući u vidu da nije realno očekivati brzi povrat turističkog prometa, a želeći zadržati zaposlenike i gospodarsku aktivnost apeliramo na brzo donošenje tri dodatne vrste mjera  ističe Veljko Ostojić, direktor HUT-a te dodaje kako svima žele što brži izlazak iz ove situacije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: