Do 1. srpnja 2021.

Hrvatska udruga turizma predlaže privremeno spuštanje PDV-a na 5 posto

Hrvatska udruga turizma (HUT) predložila je Vladi RH oslobađanje fiskalnih i parafiskalnih davanja za ugrožene gospodarstvenike u turizmu do 1. srpnja 2021. godine, a najmanje traže 50 posto, zatim smanjenje PDV-a na 5 posto do istog datuma, kao i bespovratnu financijsku pomoć za gospodarstvenike u turizmu u obujmu koji će omogućiti zadržavanja zaposlenih i potrebnu razinu gospodarskih aktivnosti radi pripreme i odvijanja ove i naredne turističke godine, priopćeno je iz HUT-a.

‘Hrvatska udruga turizma pozdravila je odluku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se odobrava isplata iznosa od 3.250 kuna po radniku u razdoblju od najviše naredna tri mjeseca u djelatnostima pogođenima koronavirusom’, ističu u svojem priopćenju iz HUT-a.

Isto tako, piše u priopćenju, pozdravljaju odluke Vlade RH koje idu u pravcu očuvanja radnih mjesta i likvidnosti društava u ugroženim sektorima gospodarstva, ali smatraju kako one nisu dovoljne, te predlažu dodatne mjere za ugrožene gospodarstvenike u turizmu.

– U potpunosti svjesni sadašnje situacije te imajući u vidu da nije realno očekivati brzi povrat turističkog prometa, a želeći zadržati zaposlenike i gospodarsku aktivnost apeliramo na brzo donošenje tri dodatne vrste mjera  ističe Veljko Ostojić, direktor HUT-a te dodaje kako svima žele što brži izlazak iz ove situacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.