Pojačan promet i na graničnim prijelazima

Gužve na cestama: Stvaraju se kolone u oba smjera, mogući zastoji. HAK poziva na oprez

Ilustracija/Arhiva

Pojačan je promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru unutrašnjosti kao i na pojedinim graničnim prijelazima.  Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, usporena vožnja u koloni, a HAK poziva vozače i putnike na pojačan oprez, javlja Rtl.hr.

Prekinut je promet na staroj cesti  DC3 kroz Gorski kotar u mjestu Močile kod Vrbovskog, zbog prometne nesreće, promet je usporen na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba, a na državnoj cesti D102 i na autocesti A6 Bosiljevo 2 i Kikovica u oba smjera.

Kad je riječ o situaciji na graničnim prijelazima, stvorila se kolona na graničnom prijelazu Goričan, gdje se za ulazak u Hrvatsku čeka oko dva sata. Na graničnom prijelazu Kaštel prema Sloveniji čeka se dva sata za ulaz te sat i pol za izlaz iz zemlje, dok je na Rupi čekanje na izlaz iz Hrvatske oko sat vremena. Čekanje na ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Macelj je oko sat i pol vremena.

Slovenski, pak, mediji javljaju da se za ulaz u Sloveniju na pojedinim graničnim prijelazima čeka i po tri sata, dok je na austrijskoj strani tunela Karavanke prema Sloveniji kolona duga nekoliko kilometara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.