Franak napušta radnu skupinu, traže Vujčićevu ostavku i kreću u masovne prosvjede

Napuštamo radnu skupinu zbog neozbiljnosti njezinih sudionika; HNB nije dostavio podatke koje smo tražili, Ministarstvo financija odugovlači s pregovorima, a nema ni međusobne komunikacije između ministarstva. U medijima se objavljuju paralelni modeli rješavanja problema kredita u švicarcima, pa izlazi prijedlog ministra Marasa o kojem se nikad nije razgovaralo na radnoj skupini. Ključna pregovaračica iz Ministarstva financija napušta radno mjesto i odlazi raditi u Svjetsku banku, što je dokaz da nije radila u interesu građana, nego u interesu banaka – poručio je na konferenciji za tisak Udruge Franak njihov predstavnik Ivan Kontrec te dodao da je daleko najneozbiljniji HNB koji, ne samo da nije dao podatke, nego je na sastanke slao zapisničarke koje su govorile da nemaju mandat o bilo čemu reći svoje mišljenje.

Za guvernera Vujčića, koji podsjeća da je govorio nešto o kreditima u francima, kaže da njegov mandat nije bio da kaže, nego da zabrani toksične kredite.

– Ovim putem tražimo njegovu ostavku! Idemo u masovne prosvjede, inače se neće ništa promijeniti. Pozivamo članstvo na izradu transparenata i plaćanje članarine da pomognu u organiziranju prosvjeda koje ćemo sami financirati – najavio je Kontrec.

Prvi je prosvjed najavljen za 25. travnja, ne ispune li nadležni njihovih pet zahtjeva, među kojima je najbitniji konverzija kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima u kune. Za tu se opciju masovno izjasnilo i njihovo članstvo u anketi koju su proveli.

IZVOR: vecernji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.