Utvrđivanje spremnosti za turističku sezonu

Državni inspektorat: Od 1. srpnja kreće koordinirani nadzor ugostiteljskih i turističkih objekata

Turistički i sanitarni inspektori od 1. srpnja kreću s koordiniranim inspekcijskim nadzorima. Cilj nadzora biti će utvrđivanje spremnosti za turističku sezonu, a njime će biti obuhvaćeno poslovanje ugostiteljskih objekata, hotela, kampova i marina.

– S obzirom na to da je visoka razina općih higijenskih uvjeta i mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, uz ponudu sigurne hrane i osiguranje posebnih sigurnosnih mjera, važan preduvjet za kvalitetnu turističku ponudu, turističkim inspektorima će se u nadzoru pridružiti sanitarni inspektori. Oni će kontrolirati ispunjavanje zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama HZJZ-a kako bi se izbjegao rizik od zaraze od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 – najavili su iz Državnog inspektorata.

Posebno će se kontrolirati legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta, a na internetskim stranicama Državnog inspektorata objavljen je i dokument ‘Elementi kontrole u nadzoru’ u kojem je podrobnije navedeno što će se sve kontrolirati.

– Cilj ovih koordiniranih nadzora nikako nije kažnjavati već doprinijeti da ugostiteljski i turistički objekti, hoteli, marine i kampovi budu maksimalno spremni za dolazak turista – istaknuo je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

U Hrvatskoj posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma. Najviše tih hotela, kampova i marina smješteno je u Dalmaciji, Primorju i Istri te će inspekcijskim nadzorom biti obuhvaćeni oni koji će tijekom ove sezone biti otvoreni za turiste.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.