DORH istražuje Gojunove optužbe o namještanju utakmice Hajduk 2 – ŠibenikFoto: Miro Gabela/Hajduk.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izjava bivšeg voditelja Hajdukove akademijeKrešimira Gojuna da je sportski direktor Saša Bjelanović tražio da pomognu Šibeniku da uđu u 1. ligu i da za utakmicu odigranu u svibnju ne stavlja najbolje igrače, zainteresirala je i tijela kaznenog progona, javlja Dalmatinski portal.

Splitska policija pozvala je na razgovor glavne aktere ove afere te je o utvrđenom izvijestila Državno odvjetništvo koje je i naložilo provođenje izvida.

Gojun je u javnom istupu objasnio je kako je odbio Bjelanovićev zahtjev jer se kosi s njegovim principima i načelima zbog kojih je i prihvatio posao u Hajduku. Zaključio je da puštanjem utakmice mogu kompromitirati sve što Hajduk predstavlja, piše Dalmatinski portal.

Naveo je i kako je dva dana poslije razgovora o pomoći Šibenčanima dobio SMS poruku od team managera B momčadi da se Bjelanović u prostorijama Akademije raspituje o mogućem sastavu za utakmicu. Istu je informaciju, tvrdi, dobio i od trenera B momčadi koji ga je upozorio i da jedan od igrača spominje kako bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Nakon svega dobio je otkaz, ali i tužbu Saše Bjelanovića za klevetu. S obzirom na sve što je rečeno na ovu temu, ne čudi interes DORH-a da se utvrdi postojanje eventualne kaznene odgovornosti.


Pratite nas i na društvenim mrežama: