Zatvorene dionice Jadranske magistrale i Dalmatine

Bura uz obalu i snijeg u Lici otežavaju promet. Dalmacija ‘diše’ na obilaznim pravcima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski autoklub javlja jutros da su bog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje uz obilazak državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice uz obilazak starom cestom DC3 kroz Gorski kotar, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), zatim Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica; brza cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja i DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice).

Na dionici državne ceste DC1 Klapavice-Udbina zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.


Pratite nas i na društvenim mrežama: