Mjere se produžuju uz modifikacije

Božinović: ‘Od ponoći kretanje unutar županija bez propusnica’

Ilustracija/Arhiva

‘Mjere se produžuju, vjerojatno će doći do nekih modifikacija, ali o tome tek trebamo dovršiti razgovore. Što se tiče generalne mjere od 19. ožujka gdje je obustavljen rad, one su sada dio promišljanja na razini Vlade, ministri su ukazali na određene aktivnosti, prije svega kada govorimo o gospodarstvu’, rekao je ministar Davor Božinović gostujući na N1 televiziji i naglasio da sve što Vlada predloži mora proći kod epidemiologa.

– Putovanje s e-propusnicama ćemo vidjeti u dogovoru sa županijskim stožerima kako da se ne koriste propusnice na razini županije – pojasnio je ministar što znači modifikacija mjera i dodao da, ‘kad je u pitanju decentralizirano kretanje prema županijama, to bi obuhvatilo sve županije’.

– Dat ćemo generalnu uputu o tome da se u sklopu toga izjasne prema Nacionalnom stožeru poštujući mišljenje svojih epidemiologa, pa ćemo i mi na nacionalnoj razini to razmotriti. Mjera bi stupila na snagu večeras u ponoć, ali što se tiče same realizacije, može potrajati dan-dva – kazao je Božinović.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.