Moguć produžetak školskih praznika

Božinović najavio strože kontrole covid potvrda i postojećih epidemioloških mjera

Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Članovi Nacionalnog stožera jutros su se sastali s premijerom Plenkovićem u Banskim drvorima, a razgovarali su o strožim kontrolama provođenja postojećih mjera te  o mogućoj proširenoj primjeni covid potvrda kako bi se potaknulo građane da se odazovu pozivu i cijepe se.

– To je redoviti sastanak. Analizirali smo situaciju i brojke. Brojevi oboljelih i hospitaliziranih rastu. To smo i najavljivali da je moguće. To smo kombinirali uvijek s preporukama i mjerama i pozivima građanima da se u što većem broju cijepe. Najrealnije je jače inzistiranje na postojećim mjerama. Covid potvrde ne razmatramo na način kako se one primjenjuju u Europi, bar ne sad. Države koje su ih uvele nisu u nešto povoljnijoj situaciji. Tu je njihov dio koji se tiče jače motivacije za cijepljenje, ali to je jedno kompleksno pitanje. Ono što je najvažnije, ako držimo distancu i nosimo maske, klonimo velikih okupljanja gdje ne znate s kim ste u društvu, to su sve situacije u kojima možete dobiti koronu – rekao je ministar Božinović nakon sastanka.

Također, dodao je kako 25 posto novozaraženih dolazi iz školskog sustava i da se eventualno onih dva dana oko Svih Svetih ne ide u školu.

– Postoji povjerenstvo na razini ministarstva obrazovanja koje prati situaciju u školama, znamo da su školska djeca vrlo osjetljiva kategorija, znamo što im je potrebno u formativnim godinama, i kad govorimo o osnovnim i srednjim školama, sve se to treba uzeti u obzir- dodao je.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.