Do kraja tjedna stupaju na snagu

Božinović najavio nove mjere: ‘Bit će to najjače mjere u ovom valu epidemije, vrijedit će do Božića

Premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović sastali su se u utorak sa županima putem video veze o epidemiološkoj situaciji u pojedinim županijama, javlja RTL.

Nakon sastanka, novinarima se obratio ministar Božinović i najavio nove, oštrije mjere.

– Na sastanku se razgovaralo o mjerama na kojima se radi, od župana smo htjeli čuti procjenu aktualnog stanja i onoga što bi se moglo raditi u idućim danima. Do sutra će stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i taj set mjera bi trebao vrijediti do Božića. Naravno da se radi o oštrijim mjerama u odnosu na ove sada – najavio je Božinović.

Odbio je reći o kojim se mjerama radi točno, no rekao je da će se odnositi na ugostiteljstvo i još neke resore, dijelom i na školstvo.

– Znate i sami o čemu se razgovara, ali treba pronaći balans koji tražimo cijelo vrijeme u jednom racionalnom opsegu. Virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim dođe do popuštanja on se ponovno razmaše. Zato nije poanta odmah ići u najstrože mjere već one koje se donose da se postupno zaoštravaju, ovo će sada sigurno biti najoštrije mjere u ovom valu epidemije – rekao je Božinović.

Božinović je rekao da će mjere najvjerojatnije stupiti na snagu do kraja ovog tjedna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.