Bivši nogometaš NK Šibenika dovodi zabavne parkove u Hrvatsku

Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Industrija zabavnih parkova jedna je od najbrže rastućih na svijetu, a posljednjih se godina i u Hrvatskoj najavljuju takvi projekti. Tako grad Koprivnica već neko vrijeme ima u planu izgraditi zabavni park, a u čijoj realizaciji su se obratili Šibenčaninu Branku Mamuli, koji se već više od 20 godina bavi tim poslom. Koprivnica je od EU dobila kredit  za izradu studije o zabavnom parku, a postoji mogućnost da se novcem europskih fondova financira i nastavak projekta.

Ideju o parku osmislio je bivši gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, a gradske su vlasti bile razočarane shvativši da nemaju preduvjeta za veliki park, koji bi stajao oko 60 milijuna eura. ‘Predložio sam im nešto sasvim drugo, da naprave ono što bi odgovaralo po veličini grada, broju turista i načinu življenja – obiteljski zabavni centar posvećen hrani. Prihvatili su moju ideju. Tu su ulaganja puno manja, između šest i sedam milijuna eura, a već u par godina može se doći na nulu.  Za park treba imati osnove, nešto što drugi nemaju, a ovdje bi to bila Podravka’, kaže Mamula, s kojim je za Poslovni dnevnik razgovarao u Zagrebu. Još od 1988. živi u Francuskoj, u koju je otišao kao profesionalni nogometaš NK Šibenika.

Planovi za Šibenik – Gosti će sami praviti kruh ispod peke

Za svoj rodni Šibenik Mamula predlaže da se u dvije ili tri kuće u starom dijelu grada turistima pokaže kako se nekoć ondje živjelo u. Na svakom bi katu bila predstavljena neka druga epoha, da gosti  vide kako se živjelo, radilo, što se kuhalo.

– Nije cilj imati samo velike parkove s roller coasterima, i ovako se može zaraditi. Turisti su i došli kako bi potrošili novac, pa im to moramo omogućiti. Bitan je interaktivni pristup, ljudi žele sudjelovati u posjetu, žele sami peći kruh ispod peke i steći takva iskustva’, kaže Branko Mamula.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: