SDP: Šibenik stagnira zbog Burićevih nekompetentnih kadrova

-Šibenik je jedini grad koji usred sezone nema ljudi, sve zatvara u 23 sata ili u ponoć, o Kulturnom ljetu da ne govorimo…Nema Terranea, nema ‘green stagea’ ispred Azimuta, a mladi su prije Šibenik birali kao ‘must in’ destinaciju. No stanje u kulturi ne bi nas trebalo čuditi kada Kulturno vijeće vode, ili su ga vodili, nekompententni ljudi za što je direktno odgovoran gradonačelnik – poručili su danas čelnici šibenskog SDP-a aktualizirajući temu ostavke predsjednika Kulturnog vijeća Daria Mikulandre zbog pronevjere novca koju je napravio kao službenik Zagrebačke banke.

Predsjednik SDP-a Šibenik Franko Vidović odgovornost za posljednja zbivanja u Kulturnom vijeću vidi u gradonačelniku Buriću.

-Onako kako kadrovira, takvi su mu i rezultati, a oni su nikakvi. Stagnacija u gradu vidljiva je na svim područjima, Gradska uprava nema ideje što i kako dalje, a nema je zahvaljujući gradonačelnikovim kadrovima – ističe Vidović. Osvrnuo se i na nedavnu ostavku pročelnice gradskih financija Senke Ramljak koja je tu funkciju napustila zbog zdravstvenih problema, no Vidović navodi:

-Pročelnici želim brzo ozdravljenje, ako su zdravstveni razlozi zaista u pitanju – kazao je ne želeći ulaziti u detalje zbog čega misli da bivša pročelnica Burićevu administraciju nije napustila zbog bolesti.

Gradski vijećnik Joško Šupe kazao je kako je zabrinut zbog stanja gradskih financija koje su, kaže, bolesne te se nada da pročelnica nije ‘toliko bolesna kao financije’.

SDP-ovci su još jednom naglasili kako aktualna gradska vlast mora ukinuti naknadu za odvodnju, izgraditi marinu u TEF-u za što su im oni ostavili idejni projekt te riješiti problem kolektora za Bilice, Zaton i Raslinu.

Malverzacije bivšeg predsjednika Kulturnog vijeća Darija Mikulandre u Zagrebačkoj banci, otvorile su danas i pitanje navodnih inkriminacija koje su se dovodile u svezu sa SDP-ovim Joškom Šupom dok je radio u istoj banci. On je danas te novinarske navode opovrgnuo navodeći kako su posrijedi ‘kavanske priče’ te da je 2005. godine iz Zagrebačke banke otišao isključivo zato što kao šef poslovnice nije ispunio poslovni plan koji mu je banka zadala.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.