Šakić: Županijska administracija odgovorna je što naša županija ima najgore turističke rezultate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Krešimir Šakić, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini, na današnjoj konferenciji osvrnuo se na posljednje turističke rezultate koje je naša županija ostvarila u prvih šest mjeseci ove godine. Podsjetimo, Šibensko-kninska županija od siječnja do lipnja bilježi pad noćenja od 2,7 posto te je jedna od tri županije s najvećim padom turističkih dolazaka i noćenja.

-Nisu te brojke same po sebi problem, nešto je uzrokovano i generalnim trendovima u turizmu, ali puno je veći problem što je naša županija stalno na začelju. U usporedbi s drugim županijama smo najlošiji, imamo puno veće padove, a najmanje rastove – kazao je Šakić dodajući kako je SDP na isti problem upozoravao i lani.

sakic sdp

Krivicu SDP-ovac vidi u županijskoj administraciji koja, navodi Šakić, nije dovoljno ulagala u infrastrukturu i promociju. Iznio je primjer Nacionalnog parka Krka koji bilježi 11 posto povećanja broja dolazaka turista, a sve zahvaljujući dobrom ulaganju u infrastrukturu.

Na novinarsko pitanje kako spriječiti negativan trend turističkih rezultata, Šakić odgovara:

-Ono što je radila bivša gradska vlast uređenjem plaže, ljetne pozornice na tvrđavi…To je pravi put, proaktivan pristup investicijama i svima koji dolaze ulagati – zaključuje SDP-ovac.


Pratite nas i na društvenim mrežama: