POKRENULI I PETICIJU: Radničko vijeće TLM Aluminuma traži hitnu smjenu Branimira Lepura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radničko vijeće TLM Aluminuma na današnjoj sjednici donijelo je jednoglasnu odluku o nepovjerenju predsjedniku uprave Branimiru Lepuru i kompletnoj Upravi jer, kako navode, ‘smatraju da rade protiv interesa firme i da je guraju u stečaj’.

-Ovu odluku donijelo smo iz više razloga: ne pozivaju predstavnike radnika na sjednice ndazornog odbora, skrivaju informacije od predstavnika radnika i Radničkog vijeća koje uopće ne obavještavaju o svojim odlukama. Mimo zakona dijele otkaze (čak i sindikalnim povjerenicima), samovoljno biraju članove Uprave društva, nisu pokrenuli proizvodnju…i niz drugih razloga – stoji u priopćenju predsjednika Radničkog vijeća Filipa Perkovića. Predstavnici RV-a među djelatnicima TLM Aluminiuma pokrenuli su anketno pitanje ‘Po vašem mišljenju, dali Lepur namjerno radi protiv firme, odnosno dali namjerno gura firmu u stečaj’ te će potpise skupljati u prostorijama smjesnkih poslovođa od sutra od 7 sati.

Na pitanje zbog čega Radničko vijeće reagira tek sad i to nakon što je vlasnik, Igor Shamis, objavio kako je na posljednjoj Skupštini smijenio NO TLM Aluminiuma i sebe postavio kao predsjednika, Perković za Šibenski portal navodi kako se do dana današnjeg u firmi ništa nije promjenilo.

-Situacija se ne rješava, istina Skupština je održana, ali i dalje sve stoji gdje je. Isti NO provodi odluke, isti predsjednik Uprave, nas je jednostavno strah da će tvrtka otići u stečaj dok se čeka odluka Trgovačkog suda – kaže Perković. Podsjetimo, Trgovački sud, naime, mora potvrditi odluke o promjeni NO, a Shamis je na konferenciji za medije prošlog tjedna najavio kako do tada sirovinu neće naručivati.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.