Na Županovićeve optužbe reagirao i župan: Nema tu politike, samo odgovornog i zakonitog poslovanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vezano za današnju izjavu na konferenciji za novinare sanacijskog ravnatelja šibenske bolnice dr. Ante Županovića na kojoj je  župan Goran Pauk prozvan da iz političkih razloga blokira račun šibenske bolnice, skupa sa ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo dr. Suzi Vatavuk, oglasio se i sam župan.

–  Odgovorna osoba Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije je dr. Suzi Vatavuk, koja je u navedenom slučaju postupila sukaldno  zakonu kako ne bi došlo do zastare naplate dugovanja i time oštetila ustanovu za koju je odgovorna.

Zavod za javno zdravstvo je jedan od vjerovnika kojem je šibenska bolnica dužna, a prema informacijama koje imamo ministarstvo zdravlja je u dva navrata uplaćivalo sredstva Općoj bolnici Šibenik za podmirivanje duga prema vjerovnicima. Iz tih sredstava nisu podmirena dugovanja prema Zavodu za javno zdravstvo, a prema drugima jesu. Iz kojih razloga i koji su prioriteti šibenske bolnice prema vjerovnicima neznamo.

Nema nikave politike i politikanstva, kako navodi g. Županović, već je u pitanju isključivo i samo zakonito i odgovorno poslovanje- piše u priopćenju župana Gorana Pauka.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.