KLJUČ U BRAVU: Šibenik ostao bez jedinog ‘music shop-a’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Glazba je svuda oko nas, sastavni dio naših života kojem se okrećemo bilo da je riječ o zabavi bilo da je riječ o dnevnoj rutini.

Moderna vremena, brzina interneta i protoka informacija dovode do ‘odumiranja’ i nestanka velikog broja prodavaonica specijaliziranih za prodaju CD – a.

Glazbena industrija u svijetu, posebice diskografija, bilježi iz godine i godinu žalostan pad, a situacija na domaćem, ionako sitnom, tržištu je još i gora.

Videoteke su odavno nestale, izgubila se navika posuđivanja filmova, a prodaja CD -a iz godine u godinu bilježi znatan pad.

Sukladno stanju na tržištu i pomankanju kupaca, Šibenik je službeno izgubio i posljednji CD shop specijaliziran isključivo za to.

‘Dallas Music Shop’ u Šibeniku stavio je ključ u bravu, a kako nam je vlasnik rekao do toga je došlo zbog manjeg broja kupaca ali i lokacije, nedovoljno prometne, na kojoj se nalazio.

Tako su oni ‘posljednji preživjeli’ ljubitelji glazbe koji su njegovali rutinu kupovanja CD -a ostali bez posljednje prodavanice takvog tipa u Šibeniku.

Prošla su vremena odlazaka u videoteku i biranja filmova, prošla su vremena ‘gubljenja vremena’ razgledavajući nove glazbene albume …sve je postalo dostupno jednim klikom unutar četiri zida.

 

‘Without music, life would be a mistake…’  Friedrich Nietzche

FOTO:ilustracija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.