Grad Šibenik izradio informativnu knjižicu ‘Proračun u malom’

Grad Šibenik izradio je informativnu knjižicu ‘Proračun u malom’. Na desetak stranica u knjižici je građanima dan uvid u način upravljanja proračunskim novcem za 2015. godinu. Pojašnjeno je iz kojih se stavki gradski proračun puni, a koje ga stavke ‘prazne’ te u koje projekte Grad planira investirati u tekućoj godini. Tekst i grafička obrada izrađena je u Uredu gradonačelnika.

proracun2

proracun3

– U sklopu istraživanja o transparentnosti gradova jedna od posebnih stavki, odnosno elemenata koji se traži jest upravo pojednostavljeni način obrazloženja proračuna prvenstveno za građane. Praksa je to brojnih gradova, a mi smo 2002. godine izradili takvu knjižicu i prestali s tom praksom – kaže pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović- Rakić.

proracun5

proracun6

proracun4

Tisak knjižice ‘Proračun u malom’ Grad Šibenik košta oko četiri tisuće kuna, a radi veće uštede knjižica se neće slati građanima poštom, nego će je moći preuzeti na porti Gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova.

-Distribuirat ćemo je i predsjednicima mjesnih odbora koji će je postaviti u mjesne trgovine i slično kako bi knjižica dospijela u ruke što više građana. Također, bit će dostupna i na drugim frekventnim mjestima u gradu, bankovnim šalterima, trgovinama i slično – napominje Gojanović-Rakić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.